Тел: +86-05219-86488610
Дома> Вести> Зошто бакарот со бакар треба да биде затемнет?
November 07, 2023

Зошто бакарот со бакар треба да биде затемнет?

Некои луѓе може да прашаат, спроводливоста на бакарна облечена бакарна жица треба да биде подобра од онаа на бакар облечен бакар по калај, и кога ефектот на кожата е очигледен во кола со висока фреквенција, перформансите на позлатените челични калај-облечени од бакар облечена и калај-позлатени жици се далеку полоши од обичната бакарна жица. И, навистина има многу жици на пазарот кои се затемнети. Зошто? Зошто бакарот со бакар треба да биде затемнет?
Затегната бакарна облечена алуминиум TCCA, затемнет бакар облечен бакар TCCC, може да спречи изолационата гума да стане леплива и жицата јадро да стане црна и кршлива и да ја подобри нејзината заварување. Затемнетиот бакар се користи за да се зголеми јачината и да се избегне оксидација на бакар и корозија. Подобрување на заварувањето и сигурноста. Затемнетата бакарна жица главно се користи во гума изолирани рударски кабли, флексибилни жици, флексибилни кабли и морски кабли како спроводливи јадра, како и како надворешни заштитни жици од плетенка и четки од кабли.
Затоа, затемнетата бакарна жица може да спречи реакции на намалување на оксидацијата и да произведе патина; Може да ја зголеми дисипацијата на топлина; Може да ја подобри спроводливоста и перформансите на жицата.

Затемнет челик со облик на бакар TCC

Tinned copper clad steel

Share to:

LET'S GET IN TOUCH

  • Тел:

    +86-05219-86488610

  • Мобилен телефон:

    +8613401675121

  • Е-пошта:

    yt@yutongdianzi.cn

  • Адреса:

    No. 6 Zhensheng Road, Lijia Town, Wujin District, Changzhou, Jiangsu China

  • Follow us:

NEWSLETTER

Sign up for industry alerts, our latest news. thoughts, and insights from changzhou yuzisenhan electronic co.,ltd.

Copyright © 2024 changzhou yuzisenhan electronic co.,ltd Сите права се задржани.
Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати